Autor Wątek: Co skutecznego na zmarszczki na czole  (Przeczytany 2552 razy)

Offline Lullaby

• Lubię tu pisać
Co skutecznego na zmarszczki na czole
« dnia: 2021-09-15, 10:50:09 »
Dziewczyny co polecacie skutecznego na płytkie zmarszczki na czole?
Nie pozycjonujemy się!

Offline Cytryna

• Lubię tu pisać
Odp: Co skutecznego na zmarszczki na czole
« Odpowiedź #1 dnia: 2021-09-15, 12:37:53 »
Na pewno intensywne nawilżenie + masaże też robią robotę
Mam to samo (wiek, tryb życia, mimika - wiadomo)
Kupiłam sobie pierwsze z brzegu serum na zmarszczki i 2x dziennie smarowałam nim całkiem grubo twarz + wmasowywałam tą taką najprostszą szczoteczką do mycia od chińczyka (tą grubszą stroną)
Zmarszczki na pewno nie zniknęły ale jednak nawilżenie trochę optycznie je spłyca  ;)

Dobrze będzie również w perspektywie czasu kupić sobie jakiś bardziej odżywczy nawilżający krem do twarzy. Śweitne ma firma Purles https://bellita.pl/purles
« Ostatnia zmiana: 2021-09-16, 13:51:51 wysłana przez Cytryna »

Offline Moonka

• Zaczynam, ale każdy musi zacząć ;)
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2024-07-19, 13:02:32 »
Toksyna botulinowa, czyli botoks to substancja, która blokuje skurcze mięśni twarzy odpowiedzialnych za tworzenie zmarszczek. Działa przede wszystkim na mięśnie, które umożliwiają unoszenie brwi, uśmiechanie się i marszczenie czoła. Botoks bardzo często jest wykorzystywany do wygładzania zmarszczek wokół oczu.

Offline ratatamina

• Zaczynam, ale każdy musi zacząć ;)
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2024-08-07, 12:05:16 »
Mogę polecić regularne stosowanie serum z retinolem lub bakuchiolem, które skutecznie stymulują produkcję kolagenu i przyspieszają odnowę komórkową skóry. Warto też zwrócić uwagę na codzienną pielęgnację - głębokie nawilżanie i ochrona przeciwsłoneczna to podstawa w walce ze zmarszczkami. Dodatkowo, rozważ wprowadzenie do swojej rutyny masażu twarzy lub ćwiczeń jogi twarzy, które mogą pomóc w rozluźnieniu mięśni czoła i poprawić mikrokrążenie w skórze.