Autor Wątek: Kosmetyki na łojotokowe zapalenie skóry glowy  (Przeczytany 5972 razy)

Offline eck

• Lubię tu pisać
Kosmetyki na łojotokowe zapalenie skóry glowy
« dnia: 2024-09-19, 14:18:46 »
Dziewczyny, które są skuteczne? Doradzicie jakie dały u Was dobre rezultaty?

Offline Cytryna

• Lubię tu pisać
Odp: Kosmetyki na łojotokowe zapalenie skóry glowy
« Odpowiedź #1 dnia: 2024-09-20, 12:56:08 »
Och, mam ten sam problem. Niestety, nie odkryłam nic, co pomaga na dłuższą metę oprócz sterydów - przez jakiś czas stosowałam Zoxiderm, przez kilka miesięcy faktycznie działał, potem przestał. Ogółnie zastanawiam się nad serią Seborh. Czy ktoś stosował i napisze czy pomogło czy nie?
https://www.drogeriaolmed.pl/blog/artykul/lojotokowe-zapalenie-skory-jak-sobie-z-nim-radzic,1605006757.html

Widziałam, ze seria jest polecana.
« Ostatnia zmiana: 2024-09-24, 14:23:31 wysłana przez Cytryna »

Offline sophy

• Zaczynam, ale każdy musi zacząć ;)
  • *
Odp: Kosmetyki na łojotokowe zapalenie skóry glowy
« Odpowiedź #2 dnia: 2024-09-28, 12:49:20 »
Do leczenia łojotokowego zapalenia skóry głowy skuteczne są szampony z aktywnymi składnikami, które pomagają kontrolować wydzielanie sebum, łagodzić stany zapalne i zmniejszać wzrost drożdży. Jednym z najczęściej stosowanych środków jest ketokonazol, który ma silne działanie przeciwgrzybicze i znajduje się w produktach takich jak Nizoral. Pirytionian cynku również pomaga zmniejszyć stan zapalny i zwalczać bakterie oraz grzyby, można go znaleźć w szamponach takich jak Head & Shoulders Clinical Strength. Kwas salicylowy skutecznie złuszcza martwe komórki naskórka, co pomaga pozbyć się łusek, a znajduje się w produktach takich jak Neutrogena T/Sal. Inne aktywne składniki, takie jak siarka i dziegieć węglowy, mają działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze, pomagając zmniejszyć wydzielanie sebum. Dobre wyniki osiąga się zazwyczaj przy regularnym stosowaniu tych środków oraz unikaniu drażniących czynników.
piękno zbawi świat