Autor Wątek: Udostępnienie gabinetu innej osobie  (Przeczytany 1669 razy)

Offline Lullaby

• Lubię tu pisać
Udostępnienie gabinetu innej osobie
« dnia: 2024-04-30, 14:18:27 »
Dziewczyny, czy któraś z Was podnajmuje gabinet/stanowisko innej kosmetyczce? Chciałabym zaoferować swoim klientkom w salonie opcję przedłużanie rzęs (ja się tym nie zajmuję, byłam na szkoleniu ale to kompletnie nie moja bajka) ale chciałabym aby było to na zasadzie, że np jeden dzień w tygodniu (np. poniedziałek, ponieważ w ten dzień nie pracuję) oddaję gabinet do dyspozycji na rzęsy jakiejś stylistce. Dzięki temu gabinet nie stał by pusty a moje klientki miałyby zaoferowaną dodatkową usługę. I teraz pytanie - jak to wszystko rozegrać logistycznie, żeby obu stronom opłacał się taki układ?
Jeśli macie w tym jakieś doświadczenie będę wdzięczna za rady
Nie pozycjonujemy się!

Offline Cytryna

• Lubię tu pisać
Odp: Udostępnienie gabinetu innej osobie
« Odpowiedź #1 dnia: 2024-05-01, 09:28:33 »
Szuka się osoby, która ma swoją działalność, lub działalność nierejestrowaną, wtedy podpisuje się papier o współpracę. Każdy rozlicza się osobno, nie odpowiadasz za jej 'nie skasowanie koleżanki', osoby dobiegające dość często tak robią. Kwota za dzień wynajęcia salonu jest zawsze ta sama. Ile ona zrobi w ten dzień, to jej problem. Często są to osoby dopiero zaczynające, 'kolezanki' lubią nie przychodzić, a prąd za światło leci, w takim wypadku to tylko jej zmartwienie. Trzeba ustalić w jakich godzinach tam będzie i z czego będzie korzystać. Płyny do dezynfekcji, waciki, autoklaw, itp, itd. Jeśli ktoś ma działaność, to pewnie wszystko będzie miał swoje, jeśli nierejestrowaną, to może nie mieć, bo nie ma zwrotów z takich zakupów. Wszystko musi być w umowie. A co do ceny za gabinet, dokładnie tak jak wyżej. Cena czynszu, prądu, wody, śmieci, itp. na 30 dni. Może jeszcze plus coś tam dla Ciebie, ale to już trzeba będzie przeliczyć, żeby jej się to opłacało. Wtedy na pewno nie będziesz stratna.

Nie wiem czy macie już terminal w firmie, ale warto będzie wprowadzić https://polskabezgotowkowa.pl/ Zerknij sobie w tym zakresie na ofertę polski bezgotówkowej.
« Ostatnia zmiana: 2024-05-02, 14:26:54 wysłana przez Cytryna »