paznokietek1000
Czasami tu zaglądam...

Miejscowość: Bogdaniec
|
 |
« Odpowiedz #120 : 2009-12-05, 13:59:05 » |
|
ja robię pazurki w różnych odstępach godz, zależne to jest od samej stylizacji, bo french bądź mega długie szpicki z full ozdobami to ich nie porównam czasowo, ale z reguły robienie pazurków zajmuje mi 2 - 2,5 godz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darczuk86
Zaczynam, ale każdy musi zacząć ;)
Miejscowość: Piszczac/Biała Podlaska
|
 |
« Odpowiedz #121 : 2010-01-04, 18:08:13 » |
|
A ja dopiero zaczynam przygode z paznokietkami i ostatnio robilam siostrze ok. 2.20 h z wtopieniem ozdób. nawte ladne wyszly tak mysle. to byly w sumie moje czwarte pazurki jaie zrobilam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna
Kosmetyka moją pasją
Forum to mój dom, a może odwrotnie ;)

Miejscowość: Kraków
Kosmetyka moją pasją
|
 |
« Odpowiedz #123 : 2010-01-04, 19:24:28 » |
|
w sumie to czy ktoś robi łopaty nie zależy od kursu, ja np robiłam kurs w porządnej firmie i nie mogę się pochwalić lepszymi od tych na fotkach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
forum kosmetyczne dla kosmetyczek i kosmetologów - kosmetyczki.net
|
 |
« Odpowiedz #123 : 2010-01-04, 19:24:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #124 : 2010-01-04, 23:01:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darczuk86
|
 |
« Odpowiedz #125 : 2010-01-05, 20:26:58 » |
|
No coz na razie wlasnie nie robilam kursu tylko ćwicze na rodzinie czasem albo na sobie. Chce sie wybrac u mnie w miejscowowci robia kurs ale niewiem czy to oplacalny zawod i tak sie zastanawiam. chyba sie do tego nie nadaje  chociaz dziewczyny mowia ze wygladaja naturalnie... nie wiem co myslec:( A chodzilam wczesniej do kosmetyczki po roznych kursach i wlasnie takie robila i sie wzorowalam na jej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna
Kosmetyka moją pasją

Kosmetyka moją pasją
|
 |
« Odpowiedz #126 : 2010-01-05, 21:25:18 » |
|
wzorować się też trzeba na profesjonalistach, najlepiej kup sobie branżowe gazety i zrób kurs.
a to czy to jest opłacalne to zależy czy się robi tylko to czy jeszcze coś innego. Moim zdaniem jak ktoś się zajmujje samą stylizacją to najbardziej się opłaca szkolić innych a nie byc zwykła stylistką u kogoś w salonie. Bo praca u kogoś do końca życia nikogo nie pociąga ani nie jest ambicją. Ja nie wiem czy swój salon otworzę, ale wiem ze najlepiej sie uczyć na wlasnych błędach a nie na pracodawcach
Dodano: 2010-01-05, 21:26:31 u kogoś można zdobyc doświadczenie bo bez pracy u kogoś to raczej nikt nie otwiera salonu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darczuk86
|
 |
« Odpowiedz #127 : 2010-01-05, 21:44:00 » |
|
Tak zrobie. A paznokietki to chcialabym tak raczej jako dodatkowy zawod bo prace mam, ale chcialabym jeszcze wlanie to robic. Ale sie zdolowalam po tej lopatologi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darczuk86
|
 |
« Odpowiedz #129 : 2010-01-07, 22:20:37 » |
|
Wiem wiem kurs to podstawa. Napewno zrobie niedlugo. a jesli chodzi o plytke sprawdzajac na wlasnych paznokciach to nie przepiłowywuje plytki ( jak narazie) a paznokcie sie dobrze trzymaja. tak myslalam ze cos nimi jest nie tak ale jakos mi sie wlasnie takie podobaja. P.S. Moja siostra robila paznokietki w salonie i wygladaly gorzej niz moje a pozatym babka pokaleczyla jej plce  i wziela stowe. No iszla ztakimi do ślubu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna
Kosmetyka moją pasją

Kosmetyka moją pasją
|
 |
« Odpowiedz #130 : 2010-01-08, 10:48:21 » |
|
pewnie otworzyła sobie po pseudo szkole salon i zbankrutowała.
albo i nie bo od takich właśnie są opinie że tipsy niszczą paznokcie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darczuk86
|
 |
« Odpowiedz #131 : 2010-01-08, 18:45:57 » |
|
Pewnie tak. U mnie w okolicy to zauwazylam ze nie ma takich stylistek profesjonalnych jak tu na forum. Chyba ze ja na takie nie trafilam jeszcze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elena
|
 |
« Odpowiedz #132 : 2010-01-30, 23:06:47 » |
|
Prawda jest tez taka, że podczas szkolenia niejednokrotnie trzeba dac czas kursantce na oswojenie z nowym kształtem. Trwa to okolo 2 dni;)
Po czym pomalutku zauważa róznice w ksztalcie profesjonalnie wykonanych paznokci, od tych napotykanych we wlasnej miejscowosci -jeszcze bywa niestety nawet w gabinetach :/
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-01-31, 02:50:59 wysłane przez elena »
|
|
www.masternail.plPlacówka Kształcenia Ustawicznego Krakow ul.Lubicz 3 gg 4355876 tel 503 101 039
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|