Autor Wątek: Sos grzybowy na zimę  (Przeczytany 74 razy)

Offline talima

  • Zaczynam, ale każdy musi zacząć ;)
  • *
  • Wiadomości: 26
  • Miejsce pobytu: Warszawa
Sos grzybowy na zimę
« dnia: 2017-10-08, 11:38:06 »
czy ktoś z Was robił kiedyś sos grzybowy w weki na zimę? jestem ciekawa czy da się to zrobić a sos po jakimś czasie (mimo, że zagotowany) nie zacznie się psuć? przecież to praktycznie sama śmietana jest!

Offline eck

  • Czasami tu zaglądam...
  • **
  • Wiadomości: 59
  • Miejsce pobytu: Pruszcz Gdański
Odp: Sos grzybowy na zimę
« Odpowiedź #1 dnia: 2017-10-11, 09:45:44 »
Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy ryzykowałabym z sosem grzybowym. Wekuję sosy pomidorowe oraz paprykowe, ale grzybowego jeszcze nigdy nie wekowałam. Najsmaczniejszy jest moim zdaniem świezo przygotowany ( i mam wtedy pewnosć,że sobie nie zaszkodzę).

Jesli chcesz zimą przyrządzić sobie sos ze świeżych grzybów to proponowałabym te grzyby zamrozić. I potem po rozmrożeniu przygotować już smaczny świeży sosik
https://www.przepisy.pl/blog/jak-mrozic-grzyby
« Ostatnia zmiana: 2017-10-18, 14:24:44 wysłana przez eck »

forum kosmetyczne dla kosmetyczek i kosmetologów - kosmetyczki.net

Odp: Sos grzybowy na zimę
« Odpowiedź #1 dnia: 2017-10-11, 09:45:44 »

www.estetykatwarzy.pl